Utvekslingsutfordring

Heisann!

Fikk tilsendt en utfordring av en vennine, og vet at jeg har hatt en lignende før men husker ikke om det er den samme. Men uansett så vet jeg at jeg har fått en del nye lesere siden det og at jeg nå vet ganske mye mer så da gjør det ikke så mye egentlig.

Hvor skal du dra på utveksling? - Jeg reiser til Tyrkia, helt nord til ett sted som heter Bartin.


Amasra ligger, så vidt jeg har forstått, bare en drøy halvtime unna der jeg skal bo.

Hvilken organisasjon reiser du med?
- Jeg reiser med AFS. Så at Thea hadde spurt spesifikt om det fordi hun har lyst til å reise til Tyrkia selv. Det syntes jeg er kjempegøy å høre, å det er bare til å spørre om du lurer på noe. Ellers kan du både maile dem eller ringe om du lurer på noe, du blir alltid møtt av hyggelige mennesker som gjør sitt beste for at du skal få svar på det du lurer på.

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?
- Hadde ikke noe spessiel plass jeg absolutt ville, og nå som jeg har fått familie kunne jeg ikke vært mer fornøyd.

Har du fått vertsfamilie og har du gjort stats/regionsvalg?
- Ja, jeg har fått familie. Når man reiser med AFS får man ikke velge region fordi det begrenser muligheten for å finne en best mulig familie. Det viktigste når du skal bo sammen med noen ett helt år er at man passer sammen med og kommer overens med dem, ikke hvor i landet det er.

Skal du på forbredelsesleir?
- Jeg lander i Istanbul seint Fredag 6.September, da blir vi kjørt til ett hotel hvor vi skal ha velkomstcamp, lørdagen går til orientering og Søndagen blir vi hentet av vertsfamilien, eventuelt må vi ta fly dit vi skal.

Hva gleder du deg mest til?
- Gleder meg helt sykt til å få møte den nye familien min. Gleder meg også til å få venner fra hele verden og til å oppleve en helt ny kultur.

Hva gruer du deg mest til/hva tror du du kommer til å savne mest?
- Gruer meg litt til første skoledag fordi da kommer alt til å være nytt og jeg kjenner ingen. Tror jeg kommer til å savne venner og familie, melkesjokolade og melk.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?
- Til vanlig spiller jeg håndball, det har jeg veldig lyst til å fortsette med. Men i tillegg har jeg veldig lyst til å prøve meg på Volleyball.

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?
- Ikke som jeg vet om enda.

Nevn fire stder du kunne tenke deg å besøke mens du er der.
- Som utvekslingselev er det viktig å huske på at man først og fremst er der for å gå på skole, slik at man ikke blir skuffet over at man ikke får sett hele landet. I Tyrkia er det veldig mange fine steder og dersom jeg får sjansen er det selvfølgelig noen av disse jeg vilo besøke. Så her er min topp 4 liste.


1.Kemer!
Her var jeg i fjor sommer sammen med familien min, og jeg totalt forelsket meg i stedet. Ett sted jeg garantert skal tilbake til engang.


2.Blue Lagoon.


3. Pamukkale.


4.Izmir

Tror du dette blir et bra år? 
- Jeg håper og tror at dette kommer til å blir det beste året i mitt liv så langt.

Ikke vær redde for å spørre dersom dere lurer på noe, folkens!

-Cecilie 

Ingen kommentarer

Thea

17.08.2013 kl.19:41

Takk for svaret!:)

Men det er en ting til jeg lurer på, vet ikke om du vet svaret, men men..

Det står at man må være 15 år, og jeg blir 15 i mai, kan jeg da selv om søke om å gå der neste år, selv om jeg søker når jeg er 15, men blir jo femten før jeg drar..?

Som sagt så vet jeg ikke om du vet svaret!..

Skriv en ny kommentar

Cecilie Merkesdal

Cecilie Merkesdal

17, Lindås

Jeg skal på utveksling til Bartin, Tyrkia skoleåret 13/14. Om du lurer på noe kan du legge igjen en kommentar eller kontakte meg på mail: cecilie_merk@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits