Første skoleuke; Done!

I dag er jeg ferdig med min første skoleuke i Tyrkia, og det er akkurat to uker siden jeg satt meg på flyet å reiste fra kjent og kjært for 10 måneder.

Woah, tiden går egentlig ganske fort, selv om jeg til tider synes at den står helt stille. Føler at det var i går jeg var på vei til første skoledag og grudde meg som aldri før. Men nå har jeg altså være allerede fem dager på tyrkisk skole, og jeg føler egentlig at jeg ikke har gjort så mye. Siden jeg går i 12.klasse er det veldig mye fokus på universitetssøking, hele året blir brukt til å øve frem mot den vikitge prøven på slutten av året. Det gjør at lærerene ikke fokuserer så veldig mye på det som faktisk skal skje, men heller lar alle jobbe med det de trenger. Da sier det seg jo selv at jeg ikke har så mye å gjøre, siden jeg ikke skal ha denne prøven så har jeg jo ingenting å øve på, så det har vært veldig mye dødtid. Jeg har likevel prøvd å bruke tiden effektivt ved å øve litt på tyrkisk. Merker allerede at tyrkisken har blitt bedre, jeg kan mange flere ord og jeg forstår veldig mye selv om jeg ikke kan si det selv.

I går svarte jeg faktisk på tyrkisk for første gang uten å tenke meg om, det bare kom automatisk. Det var ikke noe veldig stort, vanskelig eller langt noe, men det var i allefall tyrkisk. Vertssøsteren min kom hjem og hadde tatt hull i øret og i stedet for å si "nice" eller "beautiful" som jeg vanligvis vill sagt så sa jeg det på tyrkisk. Det høres kanskje ikke ut som noe veldig big deal for dere, men tro meg, for meg er dette veldig stort, det viser meg at det faktisk er fremgang.

 

Rådgiveren på skolen kom til meg rett før jeg skulle gå hjem i dag og fortalte at jeg mest sannsynlig blir flyttet til 11.klasse. Fordi administrasjonen eller noe sånt sa det var problemer med at jeg var i avgangsklassen. Synes egentlig det er teit, for jeg har begynt å like klassen min veldig godt og føler meg veldig velkommen der. Men de skulle ha ett møte i ettermiddag og diskutere det da. Om jeg blir flyttet så kommer jeg i klasse med Leander, det er jo positivt for da kjenner jeg i allefall noen, pluss at jeg har hilst på en del av klassekameratene hans fra før. Men jeg får vel bare vente å se hva som skjer.

Ellers så kommer den siste utvekslingsstudenten til Bartin i morgen, det er ei tysk jente. Gleder meg veldig til å møte henne, har snakket en del med hun på facebook og hun virker kjempe hyggelig. Eneste som kanskje blir litt dumt er at da er det tre tyske i Bartin, så jeg håper ikke de kommer til å snakke bare tysk seg i mellom.

-Cecilie

Én kommentar

Tuva

20.09.2013 kl.11:07

Oi, så spennende at du er på utveksling i Tyrkia! Fint at noen velger litt annerledes også. Du får ha masse lykke til dette året, og du kommer nok til å kose deg massevis!

Skriv en ny kommentar

Cecilie Merkesdal

Cecilie Merkesdal

17, Lindås

Jeg skal på utveksling til Bartin, Tyrkia skoleåret 13/14. Om du lurer på noe kan du legge igjen en kommentar eller kontakte meg på mail: cecilie_merk@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits